CranioSacraal Therapie is een behandelwijze waarbij het lichaam als eenheid wordt gezien met het bindweefsel als verbindende factor. Symptomen als rugpijn, hoofdpijn, R.S.I, Burn-out, chronische pijn, etc. hebben baat bij een behandeling met CranioSacraal Therapie. Hierbij worden uw klachten veelal via het bindweefsel behandeld waardoor uw lichaamlijke en emotionele functioneren verbetert.
Met deze website willen wij u meer inzicht geven in de wereld van de CranioSacraal Therapie, onze visie daarop en het belang voor uw (zelf)genezingsproces.
Bent u geïnteresseerd in een behandeling met CranioSacraal Therapie, dan nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen.
Tot die tijd wensen wij u veel kracht, wijsheid en gezondheid!
In onze praktijk worden kennis en vaardigheden, opgedaan tijdens de opleidingen fysiotherapie en manuele therapie, vrijwel dagelijks toegepast in de behandelingen. Dit komt met name voor in de beginfase van de therapie en in overleg, wat leidt tot een aanzienlijke verkorting van de totale behandelingsduur. CranioSacraal Therapie blijft echter wel aan de basis staan van elke behandeling.
Wij zijn van mening dat duidelijke en gunstige resultaten binnen een gering aantal behandelingen behaald moeten zijn. Een en ander hangt natuurlijk af van de ernst en de omvang van de klachten.
Mede ter voorkoming van een te afhankelijke relatie van de cliënt ten opzichte van de therapeut wordt bij ons in sommige gevallen ook met ontspanningstherapie in de vorm van Autogene Training gewerkt. Wij reiken dit aan om de cliënt meer in staat te stellen de verbeterde toestand, bereikt met de therapie, in stand te houden en te bevorderen.
De CranioSacraal Therapie is ontstaan uit de osteopathie.
Hierbij wordt het lichaam gezien als een eenheid, waarbij het bindweefsel direct of indirect de verbindende factor is. Dit houdt in dat beperkingen in het bindweefsel op vele plaatsen in het lichaam klachten kunnen veroorzaken. Anders gezegd hoeft de oorzaak van bv. nekklachten niet noodzakelijkerwijs in de nek te zitten.
Naast de behandeltechnieken die meer structureel en mechanisch zijn, wordt ook gebruikt gemaakt van 'Energy Cyst Release' (ECR) en/of van 'Somato Emotional Release' (SER). ECR heeft betrekking op de ontlading van een gelokaliseerde verstoring in het lichaam. SER heeft daarentegen betrekking op de ontlading van verstorende energie verspreid over het gehele lichaam.
In onze werkwijze gaan wij er van uit dat het menszijn 4 aspecten kent, te weten: het fysieke, het verstandelijke, het gevoelsmatige en het spirituele.
Dit betekent ook dat in sommige gevallen therapeutische handvaardigheden alleen niet voldoende zijn om het herstel te bevorderen en een beter evenwicht in de gezondheid te bereiken.
Daarom maken wij gebruik van de kracht van het luisteren, het begrip en de dialoog, waarbij wij de volgende aandachtsgebieden in overweging nemen:
o | Co-dependency: dwangmatig gedrag. |
o | Posttraumatische stress: reactie op traumatische gebeurtenissen. |
o | Bindweefsel: het grootste orgaansysteem. |
o | Voedingssupplementen: anti-oxydanten. |
Per 1 april 2002 is de Wet Verbetering Poortwachter ingevoerd. Doel van deze wet is de kansen op reïntegratie van zieke (arbeidsongeschikte) werknemers te verbeteren. Inspanningen die worden gevraagd van de werkgever zijn verzwaard, er wordt een actievere houding van de werknemer verwacht en ook de Arbo-diensten hebben een grotere rol gekregen in de reïntegratie. Al deze partijen moeten aan de UWV (Uitvoering Werknemers-verzekering) aantonen dat actief en consequent gewerkt is aan de terugkeer van de werknemer in een of andere vorm van betaald werk. Hierin kan de CranioSacraal Therapie een belangrijke bijdrage leveren.
Manuele therapie richt zich op diagnostiek en behandeling van functiestoornissen van het bewegingsapparaat in het algemeen en van de wervelkolom in het bijzonder. Dit doet zij met behulp van specifiek manueeltherapeutische onderzoeks- en behandeltechnieken.
Doel:
Manuele Therapie draagt bij aan een optimaal herstel van functiestoornissen via uw zenuwstelsel (neuroflectoir) en van functiestoornissen in uw bewegingen in het dagelijkse leven en/of bij uw revalidatie (biomechanisch).